Diggin’ a Hole

O vad ca pe un joc. O joaca de-a soldatii, de-a petrolul, o joaca de-a destinul mondial. Nu e indreptata impotriva unei singure natiuni sau unui singur om, desi “ei” sint exemplul cel mai la indemina. Nu sint antiamerican, sa fim bine intelesi. Sint(em) anti-stapinii razboiului, ca tot se vorbea de Dylan. O piesa vesela cu mesaj… mai putin vesel.

Cred ca a trecut prea mult timp de la cintecele de protest anti-Vietnam. Protestul in muzica e acum fie inexistent, fie indreptat in cu totul alte directii. Inversunarea lui Dylan si a lui Sinead nu se mai prea regaseste la noua generatie, iar cei vechi s-au saturat sa mai lupte. Poate s-au convins ca e derizoriu ?

Am folosit vreo 400 soldatei minusculi si masinarii de razboi de la un prieten al lui Dan, plus tot felul de cisterne de benzina la scara imprumutate de la copiii lui Victor. Majoritatea soldateilor aveau un nivel de detaliu absolut incredibil, pina si trasaturile faciale erau vizibile (in conditiile unui cap de vreo 2mm). Am fost surprins ca o parte din ei erau echipati cu unelte de sapat, sau erau chiar in actiune, asa ca am putut sa ilustrez titlul literal. Asezarea lor a luat cel mai mult, am incercat o gramada de variante, cea mai buna mi s-a parut o incadrare cu un super wide angle, de foarte aproape (chiar linga lentila), sa dea impresia de profunzime si de trupe cita frunza, cita iarba.

Vlady imbracat in copil tembel si-a jucat rolul senzational, efectiv nu stiam ce postura sa aleg in final.

Fontul ales e unul cam dislexic, iar pentru amatorii de cautari de detalii, m-am jucat cu sensurile literale ale cuvintelor in text, va las placerea sa cautati detaliile in desenele de pe text.

War

Dualitate. Doua versiuni ale versetelor, doua intrupari ale aceluiasi Adevar. Doua viziuni complet opuse, o neintelegere care a facut si face milioane de morti. Fanatism, manipulare, ignoranta si cea mai profitabila afacere inventata vreodata.

E un duet, cum ar fi putut fi altfel ?

Imaginea e trucata in mica masura, fotografia am facut-o acum vreo 2 ani, si in original porumbelul nu era alb, era doar un gugustiuc, scena a tinut citeva secunde insa metafora m-a marcat.

A Little Bit Deranged

Internet. Cabluri. Tevi. Giger. Instalatii. Alien.

Venele noastre sint magistralele de date.

O stiu prea bine, sint unul din dependenti. Probabil ca daca intr-o zi curentul electric ar disparea, as fi unul din lemmingii care s-ar arunca de pe bloc – mare parte din cablurile fotografiate chiar exista, asa arata zona din spatele receiverului meu, doar Costica e adaugat ulterior in oglinda. E neclar pentru ca planul de focalizare este suprafata oglinzii, iar reflexia e mult mai in spate.

Cuvintele sint cabluri de date intortocheate, si nu e nimic surprinzator in cioburile din noi, fiecare orientat putin in alta directie. Am devenit toti multitasking, nu mai e apanajul lui Napoleon.

Am muncit o ora sa indoi o sirma in forma titlului, dar era mult prea lung si sirma prea subtire.

Asa ca am desenat cablul torsadat in cauza.
Poate ca un bun working title ar fi Sirmaaaaaa !

Iata si o prima idee de distorsiune faciala un pic disturbing.

Iar mutra lui Costica mirat folosita pina la urma merita o postare:

I Don’t Want to Entertain You

Unul alt mic protest. Nu stiu daca Dan a gindit-o ca replica la Let Me Entertain You, eu asa o vad. Cert e ca mi-am varsat putin veninul impotriva a ceea ce a ajuns entertainmentul principal romanesc, si anume cel televizat.

Din nou, nu vorbim despre un post anume, a, ba da, 6fTV (ce, eu sa n-am logo ?). Super Karaoke. Formatul il stiti, e acelasi la toate, traind de pe urma acelorasi sms-uri agramate/ teste de compatibilitate pe baza prenumelor.

Citeva posturi din acelasi shooting:

Mustata stiti sigur cui ii apartine, si cred ca e emblematica pentru locul in care ne aflam cultural. Acordeonul e al lui Dan, si dupa cum ati vazut la lansare – si veti mai vedea – chiar functioneaza.

Surprinzator, mi-a fost imposibil sa gasesc un peste de sticla din ala adevarat in 2009. Poate sint toate la Buftea. Sau poate nu am eu prietenii potriviti. Milieuri am gasit. Pestele l-am furat de pe net pina la urma, recunosc cu rusine… dar nu putea sa lipseasca.


One reply to “2-3 cuvinte despre grafica AKOA forever”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *