Credits


Sint fascinat, intre multe altele, de insecte, si mai ales de fluturi. In casa mea sint insectare peste tot, basca un pet scorpion de 5 ani pe nume Nelutu pe care-l hranesc cu salam cind n-am muste si care sigur va fi vedeta la un moment dat pe vreun material grafic de-al meu. Stiu ca nu e un comportament foarte raspindit, dar exista altii mult mai dusi, nu sint violent si oricum artistii normali sint suspecti.

Da, deci lepidopterele.
Am vrut sa fac si pagina de informatii in acelasi stil, cu tablou separat, si mi-a venit ideea de insectar vechi, de secol 18. Pentru ca in ceea ce facem sintem o familie – byronidae, pentru ca ma reprezinta si pentru ca nu am mai vazut asa ceva. Initial ma gindeam sa fie chiar oamenii respectivi infipti in ace, dar poate ca ideea nu ar fi fost apreciata prea tare.
Sigur, e de munca daca vrei sa si afli cine ce si cum, dar daca iti plac jocurile, totul e ok.
Fluturii sint alesi pe criterii pur estetice, coloristice, nu pe familii, nu sint doi la fel, nu am respectat proportiile lor, nu e nicidecum o colectie coerenta sau macar posibila. Am ascuns si citeva glume, le gasiti voi. Pentru mine si demonii mei am ales un cap-de-mort, desigur.
Cred ca sint sute de layere in imaginea asta, fiecare fluture are umbra, ac, eticheta, text, umbra etichetei, subcategorie, cu umbra si text fiecare… ma mir ca n-a crapat Photoshopul. Partea cea mai enervanta a fost decuparea perfecta a fiecarui fluture, cu antene si tot. Nu vreti sa stiti.

Iata si o varianta cu separatoare din snur, cum se mai faceau pe vremuri.

Coperta 3-trupa


Fotografia trupei e facuta de Stefan Panfili si mi s-a parut foarte buna pentru genul de compozitie pe care il voiam. Noi sintem undeva la mijloc, unde realitatea se transforma in fluturi catre cer si iarba catre pamint. Intre iarba si flying high. Insert your own weed joke.
Plus locurile special rezervate pentru autografe, dada, acum stiu ca trebuie !

Coperta-Kimi


A fost unul din ultimele lucruri pe care le-am facut, pentru ca nu am reusit sa gasesc la timp o idee care sa fie la inaltimea continutului. Poate ca nici asta nu e – la prima vedere cel putin sigur nu e – dar era deja mult prea tirziu.
Asa ca l-am creat pe Kimi.
Care este viziunea mea asupra titlului, si anume intregul care depaseste partile componente, (al)chimia muzicala dintre noi.

Sint constient ca prima reactie a unui om obisnuit este “cine dracu e asta si mama ce urit e”. Sau “wow ce freza si-a tras Dan”.
E un risc asumat. In general lumea si-a dat seama la a doua privire ca ceva e foarte in neregula cu fata lui, si multi (dar mai putini decit ma asteptam) au inteles si de ce. Probabil n-a fost o alegere fericita pentru o coperta, care trebuie sa fie clara si directa daca vrea sa fie remarcata. Asta e, cel putin are avantajul ca formatul va fi sigur remarcat (macar prin faptul ca nu intra-n raft).
Kimi, Al Kimi mi-a venit in minte in momentul in care neuronul meu a facut un scurtcircuit intre A Kind of Alchemy si A Kind of Magic, mi-a amintit de coperta The Miracle, aia cu ei lipiti doi cite doi. Uau, am zis, eu vreau una in care sa fim toti intr-o singura fata.
Asa ca am purces la treaba, aveam 3 fotografii de studio roz cu mine, Dan si Costin, una cu Matesan cu freza noua (care nu se vede decit foarte rar, la ocazii speciale), Vlady a fost o problema pentru ca nu aveam nici o imagine frontala suficient de mare, dar l-am deformat si l-am recolorat pina a intrat (principiul romanesc “il luam putin la pila si iese”), iar corpul a aparut ulterior, cind am considerat ca o fata decorporata nu e de ajuns (bine ca am facut asa, nu stiam de coperta Kings of Leon).

Ideea era sa folosesc zone cit mai recognoscibile din fiecare dintre noi, asa ca am ales ochelarii perpetuu strimbi ai lui Costin, cicatricele lui Dan, sprincenele mele, parul lui Matesan, barba/rinjetul caracteristic ale lui Vlady.
Uite-asa:

Gestul lui Kimi puteti sa-l interpretati cum va place, pentru mine este fie albumul 2, fie Peace, man, fie V de la Veronica.
Logoul byron (intentionez ca de-acum inainte sa nu fie doua la fel, din orice le-as construi) e facut din tuburi de neon plus cablurile aferente, iar efectul accentuat prin lacuire selectiva in conditiile in care tot restul e mat. Sarpele laocoonic – vorba lui Andries – poate fi felul in care jongleaza Kimi cu notele (care-i intra pe o ureche si-i ies pe alta, ilustrind, desigur, calitatea deosebita a memoriei muzicale de care dau dovada toti membrii formatiei, mai ales live). Perspectiva, culoarul si sigla de neon sint un fundal pentru Kimi care invita ascultatorul sa intre la freakshow.

Totul a fost lucrat in Photoshop cu o tableta grafica Wacom Intuos (si tare-as vrea un Cintiq dar e oribil de scumpa).
Si ca sa vedeti ce extreme geek sint, uite si la ce ecran:

Repet, de final: nu conteaza ce am vrut sa spunem, conteaza ce ati inteles voi. Lasati arta sa traiasca.

Si-am incalecat pe-o sa.


5 Replies to “2-3 cuvinte despre grafica AKOAul negru”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *