Azi am vazut ultimul episod aparut din sezonul 6 si am realizat ca n-am spus nici o vorbulita pina acum despre unul din cele mai misto seriale de animatie ever: Futurama.

null

Al doilea serial genial al nu mai putin genialului Matt Groening (mie unul mi se pare mai bun decit The Simpsons, dar celalalt e mai croit pentru publicul american, asa ca probabil ca asta ii explica longevitatea). Are un umor destul de specific in referintele culturale, pentru geeks asa, care la mine functioneaza perfect – ceea ce nu se poate spune despre Family Guy, cu care e comparat adeseori The Simpsons, si nu inteleg de ce, ca nu mi se pare nici macar hazliu, daramite inteligent.

Anulat in 2003, la insistenta fanilor – extrem de multi, se pare – Futurama a revenit ca o serie de 4 lung-metraje, urmate acum de o noua serie de episoade scurte, si cu bucurie certific ca nu si-a pierdut nimic din umor si dementa (de fapt, pare chiar mai buna decit ultimele sezoane).

Singura voce ceva mai celebra e Leela, ciclopul sexy cu par mov – Katey Sagal, pe care o stiti ca Peggy Bundy din Married with children – sau, cum i-au zis romanii – Familia Bundy. Sint curios citi au recunoscut-o in Lost ca prietena lui John in ultimul sezon.

Se intimpla in anul 3000, e funny, inteligent si bine facut. Restul – descoperiti daca sinteti curiosi si nu-l stiti deja.

A, si probabil cea mai memorabila fraza recurenta a serialului e „Bite my shiny metal ass” si ii apartine lui Bender, robotul betiv, cleptoman, afemeiat & sociopat in general. A, si mizantrop: a doua fraza memorabila recurenta e „kill all humans !” Nici o legatura cu Marvin the Paranoid Android al lui Douglas Adams. Bender Bending Rodriguez e un hedonist de tabla.


6 Replies to “Futurama – feat. roboti antisociali”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *