Cum care Nelutu ? Nelutu !Nelutu, care l-a halit pe Adisor. Bine, asta era o chestie de prin 2005, e deja istorie antica.
Nelutu mi-a venit la pachet impreuna cu Adisor din Spania, au convietuit o vreme linistiti, insa intr-o buna zi (nu foarte buna si pentru Adisor), probabil in urma unor dezacorduri ideologice in sinul partidului, au intervenit disensiuni culminind cu un fratricid de cea mai joasa speta:

In citeva ore tot ce-a ramas din Adisor – care avea aceleasi dimensiuni ca Nelutu – a fost coada. Nelutu avea capacitati stomacale nebanuite. Cum ar fi de exemplu sa-l manince Danut pe Marcel la o masa.
Adisor continea, negresit, o cantitate impresionanta de proteine – Nelutu i-a supravietuit aproape 5 ani.
A apucat chiar sa si napirleasca – e foarte surprinzator sa vezi 2 in loc de unul (dupa ce am vazut unul in loc de 2), mai ales fara consum de bauturi alcoolice in exces.

Ma intreb ce i s-a intimplat: s-o fi intoxicat cu atita salam ? Insecte vii n-aveam de unde sa-i dau iarna – privirile pe care mi le aruncau vinzatoarele de la pet shop de fiecare data erau priceless -, si sunculita parea sa-i placa.

Ieri am gasit o musca zglobie si i-am bagat-o in cusca. Azi dimineata musca era bine merci, dar Nelutu, epuizat, daduse coltul. Ce i-o fi facut musca aia ?
Ce talente nebanuite avea ? Musca ninja ? Musca geisha ? N-o sa stim niciodata.
Sper doar ca a murit fericit. Sau fericita, ca e foarte greu sa-i determini sexul.

Lupu, motanul meu blanos de 12.5 ani/7 kile, e inca foarte vioi. O sa-ncerc sa-l feresc de muste de-acum inainte.

Evident, trecerea lui Nelutu de la seniori la stramosi nu e o mare tragedie (asa cum nici cealalta nu va fi, cel putin pentru aia care au inteles ceva), in fond nu statea la mingiiat. Sau poate statea, dar n-am incercat eu. Insa stiu ca va fi o tragedie cind o sa moara pisica, care e fara indoiala un membru al familiei cu drepturi depline. Cum faci sa treci peste asta ? Cine nu are peturi n-are habar ce importanta are un animalut in viata petofilului. Si mai tragic: pentru francezi pet = pirt.

Probabil ca hamsterii sint cei mai indicati. Tin foarte putin si sint intersanjabili, nu apuci sa te atasezi.
Petul de unica folosinta.
In plus, se recicleaza usor.

Intre timp, Nelutu se pregateste sa-si ia locul in panteonul fratilor sai mai mici si mai romanesti.
Sa fie primit.


7 Replies to “Mama, muri Nelutu”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *