N-am scris recomandari pe blog de ceva vreme pentru ca am avut multa treaba cu altele si pentru ca nu sunt prea sigur ca cineva chiar asculta/vede ce propun eu. Cred ca nu exista destul feedback or something.

Anyway, astazi vreau sa va recomand un album al unei trupe de tip jam-session din Australia care se numeste The John Butler Trio. Asa cum spune si numele, componentii sunt in numar de trei – chitara, bas si tobe, toti trei canta si vocal, leader fiind chitaristul. O formula de trupa foarte greu de sustinut daca nu se canta punk. Iar baietii canta live de intepenesti. Bineinteles ca pe album au tot felul de invitati, backing vocalisti/vocaliste, o mica orchestra de coarde, alamuri, un beatbox-ist, un pianist, etc. Se canta funk, blues, raggae pentru o lume mai buna:)

John Butler canta la chitara cu degetele, mai precis cu unghiile, de obicei foloseste o chitara cu 11 corzi (un double-six caruia ii lipseste sol-ul subtire) sau un lap-guitar, e bottle-neck addict, incredibil de precis ca intonatie (de obicei cand folosesti tehnica de slide, mai dai si pe alaturi – la el nu se intampla de loc). Vocal nu rupe malul, dar are un timbru interesant, nazal, si canta foarte balansat.

Basistul Shannon Birchall foloseste in egala masura contrabasul acustic si basul electric si dupa cum spuneam mai sus, canta si vocal. Tobarul Michael Barker e un animal musculos, incredibil de groovy, din cand in cand combina toba cu percutia (are gembe langa premier) si, iarasi, dupa cum spuneam, canta si vocal.

Albumul Grand National este “numa bun” pentru temperaturile astea, extrem de pozitiv si fara mari filosofii in texte. Dupa cum aflam din interiorul bookletului, grand national inseamna “one globally unified nation”. In afara de aceasta explicatie (plus altele, gen dictionar) avem textele, poze cu fiecare si ceva teste Rorschach care completeaza coperta principala. Piesele sunt scrise in totalitate de tovarasul John si sunt inregistrate in doua studiouri din Melbourne, Sing sing si Woodstock.

Sa-mi spuneti daca v-a placut.


6 Replies to “The John Butler Trio – Grand National (2007)”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *