…cu cei de la Junior Achievement România, care zilele astea organizează la Bucureşti competiţia internaţională Young Enterprise Company of the Year.

Junior Achievement – Young Enterprise Company of the Year Competition este un eveniment internaţional dedicat antreprenoriatului în rândul tinerilor din toată lumea. Cu o tradiţie de peste 20 de ani, competiţia se desfăşoară în reţeaua statelor membre Junior Achievement – Young Enterprise şi premiază ideile de afaceri remarcabile, competenţele şi spiritul antreprenorial ale tinerilor cu vârste între 15 şi 19 ani din peste 30 de ţări.

Anul acesta, Junior Achievement România este în premieră gazda competiţiei care va avea loc la Bucureşti în perioada 19-21 iulie 2012. Prestigiosul eveniment este şi un spaţiu de celebrare a spiritului european şi a diversităţii culturale, participanţii trăind o experienţă unică şi interacţionând cu membrii celei mai mari reţele antreprenoriale din lume.

230.000 de elevi din 36 de ţări europene au participat în acest an în programul de antreprenoriat pentru tineri „Compania”, care a fost desemnat de către Direcţia Generală Întreprinderi şi Industrie a Comisiei Europene exemplu de bună practică în educaţia antreprenorială. Programul dezvoltă competenţe esenţiale pentru elevi prin metode learning by doing prin care tinerii învaţă să creeze şi să conducă propria afacere. Cele mai bune echipe concurează la nivel naţional pentru titlul de „Compania Anului”, iar finaliştii participă la competiţia europeană Company of the Year.

Astfel, JA-YE Young Enterprise Company of the Year premiază cei mai buni tineri antreprenori din Europa, care îşi vor prezenta propriile afaceri în cadrul expoziţiei la standuri special amenajate. Toţi concurenţii vor fi evaluaţi de un juriu format din 10 membri – lideri din mediul de afaceri internaţional şi instituţii europene. Juriul va testa abilităţile de lucru în echipă, de planificare, rezolvare a problemelor, administrative, de dezvoltare a produsului sau serviciului, strategia de marketing şi rezultatele financiare ale tuturor echipelor participante.

Ceremonia de decernare a premiilor “JA-YE Company of the Year Awards Dinner” are loc pe 21 iulie 2012 şi va reuni peste 500 de invitaţi distinşi, reprezentanţi oficiali, sponsori şi parteneri – lideri din mediul de afaceri şi educaţional, profesori, elevi şi reprezentanţi ai mass-media. Suntem onoraţi să fim şi noi parte a evenimentului de diseară şi le ţinem pumnii tuturor concurenţilor 🙂

Mai multe informaţii despre eveniment: http://sponsor.ja-ye.org/


2 Replies to “Recent, am avut plăcerea să facem cunoştinţă…”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *