Uneori ne amintim de prima aniversare și pare atât de recent; la Clubul Țăranului, cu atâtea fețe cunoscute, după ce abia lansaserăm primul album (altă aventură și aia). La doi ani simțeam că ne fuge pământul de sub picioare – primele schimbări mari de componență, o Fabrica plină de chipuri în expectativă, un turneu acustic la orizont în care faptul că puteați să urcați pe net în timp real poze făcute cu telefoanele la concerte era cea mai tare chestie. A fost odată.

Apoi încep să se suprapună. Ia să vedem: trei ani a fost tot în Fabrica, cu F.A.M., prima trupă câștigătoare de la Rock Your High School, în deschidere. Anul următor, la a patra aniversare, i-am adus pe Slide – câștigătorii celei de-a doua ediții – și am avut afiș cu Batman. La cinci ani a fost primul bal costumat – asta a devenit o tradiție în anii următori, mereu în căutarea unui loc mai bun și unde nu cade curentul. Colegi întru beznă ne-au fost atunci Shuffled Existence; toate trupele astea nu prea mai există acum, dar sperăm că nu din vina noastră.

De la jumătate încolo încep să capete viteză și mai mare; la șase ani a fost iar bal costumat, cel din B52. La șapte ani l-am făcut în Fabrica, tot costumați și din nou cu o trupă de liceeni alături – Youvenis. La opt ani am rupt puțin ciclul și ne-am făcut cadou cea mai tare nebunie, un concert la Teatrul Național din Cluj cu o fanfară militară și un cor de copii cântând alături de noi piesele noastre reorchestrate radical. Ne mai răsună încă în cap finalul lui „Road Trip” cu o mie de oameni cântând la unison, se uită greu așa ceva. Întorși la București am mai pus totuși și de-un bal costumat, în Silver Church, că prea începuse să ne placă.

La nouă ani lumea era oprită. Nu toate aniversările sunt fericite.

La zece ani iată că suntem acum în fața voastră cum nu s-ar fi gândit nimeni dintre noi la început. Mai alții, mai altfel, cu atâtea povești strânse că am putea sta până la 11 ani doar povestindu-le.

Ne vedem în turneu.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *