Fink, un cantaret modest din Brighton, same old UK, a devenit pentru mine obsesia anului 2011. Asta multumita colegului Costin, care e un pic mai obsedat ca mine. Ultima pozna pe care a facut-o a fost sa se duca pana la Barcelona sa-l vada live.

Stilul minimalist, acustic, inflexiunile vocale cu un iz usor de blues si soul, backingurile superbe, compozitiile nepretentioase, dar eficace, m-au cucerit de la prima ascultare. Am luat toate albumele la rand si mi-au placut toate (inclusiv cel lansat anul asta). Va recomand “Sort of Revolution” pur si simplu pentru ca de la asta mi s-a tras obsesia.

Inregistrat si mixat la 7Dials Studios din acelasi Brighton de Guy Whittaker (exceptand pianul de pe “Move on me”, inregistrat de Anthony Gallo la The Cutting Room, New York, si percutia de pe “See it all”, inregistrata de Kieron Menzies la Track Record, Los Angeles), masterizat de Kevin Metcalfe la The Soundmasters, Londra, “Sort of Revolution” este o bijuterie rara, un album rafinat si frumos prin el insusi, independent de moda sau de media. Vocea lui Fin Greenall (poreclit Fink) este super lucrata (desi aparent n-ai zice) si are un timbru deosebit, iar stilul sau de cantat la chitara, super minimal, are un farmec aparte. Tim Thornton, scriitor la baza (a lansat doua romane pana acum), este un ganditor al instrumentului sau, nu stiu daca am mai auzit pana acum un tobar atat de retinut si atat de putin galagios. Guy Whittaker de care vorbeam mai sus este basistul grupului. Ellie Wyatt s-a ocupat de aranjamentele de coarde, Blair Mackichan de pian, inlocuit de John Legend pe o piesa, iar Andreya Triana a facut backing pe o alta piesa. Versurile sunt destul de inspirate, mai calca stramb pe alocuri, dar nu deranjant.

Artwork-ul ii apartine lui Kate O’Connor. Coperta interioara este si ea foarte simplista, sunt fotografii cu fiecare dintre membrii trio-ului live (cea cu Fink este asa de miscata incat mi-a adus aminte de metoda anti-surveillance din Four Lions :)), versuri, multumiri si un logo Ninja Tune cat o pagina intreaga. Tot multumita lui Costin, exemplarul meu are pe spate un autograf cat toate zilele.

Sa-mi spuneti daca v-a placut.


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *